Vers in West

In Boekhandel Theoria in Kortrijk wordt op vrijdag 4 oktober VERS IN WEST gelanceerd,  een initiatief om de poëzie in West-Vlaanderen te promoten.  Behalve de voorstelling van het essayboek ‘Dansen tot na sluitingstijd. Het beste uit Poëzierapport’ en de nieuwe dichtbundel van Alain Delmotte, is er een ‘vrij podium’, waar ik, samen met o.a. Jan Vanmeenen, Frank Decerf, Philippe Cailliau, Achilles Surinx, Frederik Lucien De Laere, Yerna van den Driessche, albrecht b doemlicht, Xavier Roelens, Toon Vanlaere, Paul Rigolle, Yella Arnouts en Philip Hoorne enkele gedichten breng.

“Met VERS IN WEST willen we een project op het getouw zetten waarbij de poëzie gepromoot en verspreid wordt in onze regio”, aldus initiatiefnemer Philip Hoorne op de weblog van De Contrabas. “Het moet een laagdrempelig gebeuren worden, dat op geregelde tijdstippen door steeds andere mensen wordt georganiseerd op een (liefst wisselende) locatie in de provincie of in de nabijheid ervan. Een soort los-vastgenootschap waar de verschillende actoren in het poëzieveld – dichters, lezers, luisteraars, boekhandels, uitgeverijen – elkaar vinden.” Een mooi initiatief, kortom!

VERS IN WEST #1 vindt dus plaats in Boekhandel Theoria, Onze Lieve Vrouwestraat 22 in Kortrijk,  vrijdag 4 oktober. De poëzieavond vangt aan om 19u.30 en iedereen is er (gratis) welkom.