Zaterdag 3 januari

Zaterdag 3 januari veldtoertocht van KWB Flandria

 

Haal de mountainbike van stal!

 

Zaterdag 3 januari pakt de Koninklijke wielrijdersbond Flandria opnieuw uit met een veldtoertocht in en om eigen gemeente. Een unieke kans om natuur, veld- en bospaden in Lichtervelde te (her)ontdekken. Voor kids en gelegenheidsfietsers is er een lus van 22 km, de echte biker zal ongetwijfeld kiezen voor de 44 km.
De vetrandjes van de feestdagen eraf rijden en het nieuwe jaar inzetten vol goeie sportieve voornemens. Het kan in eigen dorp op zaterdag 3 januari. Plaat van afspraak voor de Flandria-mountainbiketocht is het gemeentelijk sportcentrum in de Zandstraat. Je kan er vrij starten tussen 8u.30 en 14 uur. Inschrijven gebeurt in de cafétaria van de sporthalle. Het parcours werd dit keer uitgestippeld door Oswald Depoorter en Patrick Cornillie en bevat flink wat nieuwigheden. Minstens één derde van het traject is offroad, zoals dat in mountainbiketermen heet, gaande van paadjes en dreven, tot boswegels en single tracks. Zware ploeterpartijen worden zo goed als mogelijk gemeden.

 
 

WK-parcours

 

Vanuit het dorpscentrum gaat het zuidwaarts, naar ’t Goed ter Meerse en de Steenovenstraat, waar de deelnemers vervolgens van twee passages door het Huwynsbos kunnen genieten. Via Den Bras en een eerste bevoorrading fietst men dan naar het nieuwe bos op de Onledemolen en de Hoeve Ter Kerst. In die buurt kan en mag een stukje van het WK cyclocross-parcours rond Dominiek Savio uiteraard niet ontbreken. Langs de Drieweg wordt weer naar Lichtervelde gefietst. De kleine lus finisht via Denyslaan en Nieuwstraat, terwijl zij die voor de 44 km kiezen onverdroten doorgaan via wijken en wegeltjes naar de Vijfwege en de Veldkapel. Dit traject gaat verder noordwaarts naar de Griete en Torhout-Oost (2de bevoorrading). Een passage door Groenhovebos brengt de bikers terug op Lichtervelds grondgebied. Langs de dreven van ’t Veld, Compernolleweg, Kasteelstraat en Molenbinnenweg krijgt men in het dorpscentrum weer vaste grond onder de wielen. Iedereen is welkom op deze mountainbiketocht: van jong tot minder jong, van sportieveling tot recreant. Deelnemen kost 4 euro – leden van een officiële wielertoeristenbond krijgen 2 euro korting. Onderweg is er bevoorrading en na de tocht krijgen de deelnemers nog een goed belegde boterham. Er is ook wasgelegenheid, zowel voor de bikers als voor hun bikes. Info: Oswald Depoorter, tel. 0473 57 74 82.

 

03januari