Maandag 06 juni 2011

Zowel op het secretariaat van Cercle Brugge of in een aantal Standaard Boekhandels kan vanaf vandaag – en dit tot en met 12 augustus – ingetekend worden op mijn biografie van Jules Verriest: ‘De Cercle van mijn leven’. Het boek zal verschijnen in de eerste week van oktober en de voorintekenaars worden in het boek vermeld.

Formaat: 155 x 240 mm hoog,
304 bladzijden met meer dan 150 zwart/wit foto’s
Prijs: € 24,95 €
Verschijnt oktober 2011 – Roularta Books

“Jules Verriest, hét icoon van Cercle Brugge, is dit jaar 65 jaar jong. Patrick Cornillie schreef een beklijvende biografie over deze gevleugelde flankverdediger, de laatste arbeider-voetballer van de Belgische eerste klasse die, ondanks herhaalde lucratieve aanbiedingen van topploegen, ‘zijn’ Cercle altijd trouw bleef. Tegelijkertijd borstelt de auteur een boeiend portret over de jaren vijftig, zestig en zeventig, zodat het meteen een tijdsdocument is van een( voetbal)wereld die voorgoed verdwenen lijkt.” Jules Verriest speelde tussen 1965 en 1981 liefst 456 competitie- en 36 bekerwedstrijden voor groen-zwart. Hij werd door de supporters verkozen tot ‘Speler van de Eeuw’ en ontving in 1981 de Trofee voor Sportverdienste van de stad Brugge. Naast zijn sportieve prestaties blonk hij ook uit door zijn menselijke talent, werd hij een houvast voor de ploeg en de jonge spelers. Ook vandaag, op zijn 65ste, is en blijft Jules Verriest het boegbeeld van Cercle Brugge.

Standaard boekhandels waar je kan voorintekenen: Brugge, Vlamingstraat 64 – Steenstraat 88 – Gistelsesteenweg 485 – H. Brugmanstraat 10 – Torhout, Burg 12 – Oostkamp, Kortrijksestraat 29.

Voor de WTV-reportage over het boek, klik hier.

06juni