Koningin van De Keizer

Cinema De Keizer in Lichtervelde bestaat in 2024 honderd jaar. Het is daarmee de oudste en meest authentieke dorpscinema van het land. Het inspireerde mij tot een gedichtenbundel: ‘Koningin van De Keizer’. Die zal worden voorgesteld naar aanleiding van de Poëzieweek, op zondag 28 januari 2024 vanaf 10 uur in – hoe kan het ook anders – Cinema / Cultuurhuis De Keizer, Neerstraat 11 (vlakbij de Markt) in Lichtervelde. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Auteur en dorpsgenote Katrien Van Hecke brengt er een toelichting bij de gedichten, enkele bekende Lichterveldenaars lezen voor uit de bundel. Een plaatsje reserveren kan via deze link: https://www.cultuurhuisdekeizer.com/patrickcornillie.html.

‘Koningin van De Keizer’ is een kleine ode aan een grote dame uit de cinemawereld, wijlen Agnes Debaillie, die niettegenstaande de concurrentie van de televisie en de megacomplexen haar zaal jarenlang in haar eentje draaiende hield. De bundel is geïllustreerd met o.a. schilderijen van Eline Vanheule.

‘Koningin van De Keizer. Gedichten over 100 jaar cinema in Lichtervelde’ – Patrick Cornillie, Uitgeverij Bibliodroom, 52 blz. (met hardcover en rijkelijk geïllustreerd) – 14,95 euro.

Verkrijgbaar nog het hele jubileumjaar door in Cultuurhuis De Keizer / Bar Agnes. Of (vanaf 29 januari) via de auteur. Het volstaat een mailtje te sturen naar patrick@patrickcornillie.be of 14,95 + 6,50 euro port over te maken op rek.nr. BE33 1043 4205 1046, uiteraard met vermelding van naam en adres (wie in Lichtervelde of in een straal van 10 km rond de gemeente woont hoeft geen port te betalen).

De opbrengst van ‘Koningin van De Keizer’ gaat integraal naar de vzw Pinocchio in Neder-Over-Heembeek, die de belangen en het welzijn van kinderen en jongeren met brandwonden behartigt.