GeelZucht V, het boek

“Tot Parijs en niet verder!”, zo luidt het. Vandaag vlaggen ze op de Champs-Elysées de 101ste Tour af en bijgevolg wordt ook een streep getrokken onder de 5de (… en laatste?) jaargang van GeelZucht. Op de intussen welbekende en druk bezochte blog verschenen drie weken lang, dag na dag, weer wielergedichten, als evenvele poëtische impressies over de voorbije etappes. Dichters van dienst tijdens deze editie waren Bert Bevers, Fleur De Meyer, Frank Pollet, Paul Rigolle en ondergetekende.

Net zoals de voorbije jaren worden al de gedichten van de gelijknamige webstek ook nu weer gebundeld in een boekje, aangevuld met 5 okselfrisse, nog niet eerder gepubliceerde gedichten van de vijf GeelZucht-dichters van 2014. Eén van die extra gedichten, over mijn dorpsgenoot Gilbert Desmet, schreef ik speciaal bij de foto op de cover.

GeelZucht V wordt, zoals de voorgaande uit de reeks, uitgegeven bij De Letterloods. Eens te meer met hardcover, in een beperkte oplage. Een hebbeding, dus! Bestellen kan vanaf nu. Prijs: 19 euro, inclusief portkosten. Het gewenste bedrag kan overgemaakt worden op iban be32 7512 0416 1802 bic Axabbe22 van de letterloods vzw, Palingsgat 54 – 9111 Puivelde, met vermelding GeelZucht V. Wie een factuur wil, kan dit vermelden. Om gruwelijk hoge verzendkosten te voorkomen, kunnen onze Nederlandse wielerpoëzieliefhebbers hun exemplaar bestellen via Sportmediashop.nl, waar Bert Hulleman ervoor zorgt dat de boeken netjes thuis worden afgeleverd. Bellen? Nederlanders kiezen 0578 616585, de anderen 00 31 578 616585. Mailen kan uiteraard ook: sportmedia@hetnet.nl.

Ook nog even zeggen dat het boek boven de spreekwoordelijke doopvont wordt gehouden op zondag 21 september eerstkomend in de Foyer van de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas tijdens een speciale aflevering van ‘Poëzie op Zondagmorgen’ die helemaal in het teken van de wielerpoëzie zal staan. Hou alvast deze datum vrij!

GeelZucht V cover