Een gezamenlijk gedicht, live

We deden het in 2011 al een keer, n.a.v. de poëziehappening Roes in Roeselare, en nu donderdag 24 juli proberen wij het opnieuw: met de vijf van GeelZucht – Fleur De Meyer, Frank Pollet, Bert Bevers, Paul Rigolle en ondergetekende – gezamenlijk een Tourgedicht schrijven. Dat gebeurt vanaf 14 uur in de stadsbibliotheek van Sint-Niklaas en iedereen kan die spreekwoordelijke ‘ploegentijdrit’ gratis bijwonen. Die dag staat overigens de koninginnerit op het programma, van Pau naar Hautacam. Live Tourbeelden, laptops, bidons en dichters met diepe denkrimpels kleuren de bib een en al geel! En voor wie dorst heeft, is er – wat had je gedacht – bevoorrading voorzien!

Overigens nog zeggen dat mijn gedicht Het gezegende jaar 1972, verschenen op de GeelZucht-blog, intussen door Miel Vanstreels ook op De Wielersite werd geplaatst, zodat je het ook daar kan lezen.

De gedichten die tijdens de Tour dagelijks op de blog verschijnen zullen trouwens opnieuw gebundeld worden in een boekje, het vijfde in de reeks al en zoals de voorgaande uitgegeven bij De Letterloods. Eens te meer in een beperkte oplage, genummerd en gesigneerd door alle auteurs. Een hebbeding, zij het wel voor de snelle beslissers!

GeelZucht live 01 GeelZucht live 03